Kategoriler

Güneş Kilitlenmesi

 

2020 yılında yaşadığımız doğa üstü olaylara bir yenisi eklendi. Bilim insanları güneşin dondurucu hava, deprem ve kıtlığa neden olabilecek şekilde kilitlendiğini açıkladı. Peki güneş kilitlenmesi tam olarak ne anlama geliyor?

Bilim insanları yaşanamayacak ülkeleri açıkladı Bilim insanları yaşanamayacak ülkeleri açıkladı. Bilim insanları, dünyanın interaktif haritasını çıkardı. Çeşitli verilerin işlendiği haritada, çok yakında yaşanamayacak ülkeler açıklandı.


Güneş Kilitlenmesi Gerçekleşti

Bilim insanları uzayın en önemli yıldızlarından biri olan güneş’in şu anda minimum enerji döneminde olduğunu açıkladı. Minimum enerji dönemi, Güneş’in üzerindeki enerji aktivitelerinin önemli ölçüde düştüğü anlamına geliyor.


Güneş Kilitlenmesi

Gökbilimci Dr. Tony Phillips solar enerjinin derinlerde, minimum seviyede devam ettiğini dile getirirdi. Açıklamasında ayrıca Güneş lekesi sayısının, geçen yüzyılın en düşük seviyelerinden biri olduğunu belirtti. Manyetik alanının zayıflaması, Güneş sistemine ekstra kozmik ışınların yayılmasına neden oluyor.

Oluşan aşırı kozmik ışınlar astronotlar ve hava yolcuları için sağlık tehlikesi oluşturuyor. Direkt olarak Dünya’nın üst atmosferinin elektro-kimyasını etkiliyor ve yıldırımın tetiklenmesine de neden oluyor.

NASA bilim adamları 1790-1830 yılları arasında gerçekleşen Dalton Minimum’un tekrarlanabileceğinden korkuyor. Dalton Minimum dondurucu hava, mahsul kaybı, kıtlık ve güçlü volkanik patlama dönemlerine yol açıyor.

Dalton Minimum döneminde sıcaklıklar 20 yıl boyunca 2 santigrat dereceye düşmüş, dünya gıda üretimini harap etmişti. 10 Nisan 1815’te 2 bin yılın ikinci en büyük volkanik patlaması Endonezya’daki Tambora Dağı‘nda gerçekleşti ve en az 71 bin insan hayatını kaybetti. Ayrıca 1816 yılı Temmuz ayında kar yağması bu yılın “Yazsız Yıl” (Eighteen Hundred and Froze To Death) olarak adlandırılmasına neden oldu.

Güneş kilitlenmesi olayının ne kadar süreceği henüz tahmin edilemiyor ancak bilim insanları bu kilitlenmenin uzun sürmesinden endişe ediyor.

Şahsım Yaset olarak sadece olumlu yada olumsuz yanları, Hayatın işleyişi doğayla ilgili birkaç araştırma yaptım. Olağan üstü doğal şeyler bizleri bekliyor gibi. Bunlardan biri hava sıcaklığı fakat hava sıcaklığı biraz fazla ısındığı biliniyor, Normal hava şartları ekvotorda 25C den 28/30 c derece Aralığı izlediği sıcaklığın yükseldiği ve Kutuplardaki sıcaklığın  – 0c İken şimdi +3/+4/+5/ dereceleri gösteriyor! bazen bu +10 dereceyi bulduğu bile söyleniyor ve buzulların hızla eridiği de söyleniyor, Dünya 3 yada 4 derece daha sıcak, Peki bunu tetikleyen nedir? Geçtiğimiz 2018 yıllarında NASA güneşin uyku moduna girmek üzere olduğuyla ilgili bir açıklama yaptı, Güneşin her üç yüz Yılda bir güneş yüzeyinde karbon birikmesi olduğunu NASA uzun yıllar önce keşiflerinde bildirmişti, Buna istinaden güneş patlaması ile araştırma yapılıyordu, ve yeni tezlere ulaştılar bu tez güneşin işleyişi ile ilgili bir dizi yazıydı, Bununla ilgili makaleleri NASA sayfasında ve NASA ile ilgili web sayfalarında okuyabilirsiniz,

Makalemize açıklık getirelim güneşin yüzeyinde yüzlerce karbon çukuru biriktirdi bunlardan birkaçının içine yüz dünya sığacak kadar büyük, peki karbon çukuru nedir? Güneşin hidrojenle beslenen bir yıldız hidrojen zamanla helyuma sonrada karbona dönüşür ve karbon çukurları oluşur, Günümüzün ölçümleri maalesef karbon çukurları biriktiğini analiz ediyor, karbon çukurları biriktikçe hafif gaz olan helyum gazı açığa çıkarak güneşin daha sıcak ve genişleme dediğimiz şişmeye maruz bırakıyor, Dolayısıyla Dünyanın birkaç derece ısınmasına sebep oluyor, Buna nazaran dünyanın çeşitli sebeplerden dolayı ısınmasına maruz kalabiliyor, peki güneşin sıcaklığı hangi doğal afetleri peşinden getirecek derseniz  sıcaklık sonrada aşırı kuraklık şimdiden çekirgeler ve arılar çeşitli böcek kuş balıklar göç etmeye başladı bile doğa haber veriyor hazır olun diye peki neye hazır olacağız? Dünyanın aşırı ısınmasına mı, güneşin karbon çukurlarının patlamasına mı ve daha sonra buzul çağının başlamasına mı hangisine hazır olacağız?

Çok yakın zamanda NASA araştırmalarda analiz sonuçları üzerinde güneş üzerindeki büyük karbon çukurları helyum gazı sıkışması nedeniyle patlaması an meselesi olduğunu NASA açıklamıştı! Bunun adına güneş patlaması deniyor, peki karbon çukurları patladıktan sonra neler olur? Güneşimizin doğası gereği bu olmak zorunda çünkü bu güneşin işleyiş şeklini belirler, NASA raporlarında çukurların patlaması sonrası karbon bir kısmı çekirdeğe yol alır demire dönüşür bir kısmı güneşin yüzeyine trilyonlarca ton karbon serpiştirir buda güneşin ısı kaybına neden olur bir nevi uyku modu na girer güneşin yüzeyine enerjinin çıkmasına engel olur dünya ısı 30c kadar düşüş yaşar, ve dünyada geçici buzul çağına girer! Bu geçmişte birkaç defa oldu mesela İstanbul boğazında karşıya buzun üzerinde yürüyerek geçen kişiler tarih sayfalarında mevcut. Kırmızı kirazın üstüne kar yağdığı günleri olmuştur biraz yaşlı inşalarımız bilir, güneş patlaması geçmişte birçok defa yaşandı ve şimdi aynı şeyleri yaşayacak gibiyiz, Allah her şey bir sistem içersin de bizlere sunduğunu da beyan ediyor, Doğa kendini yenilemesi için bir dönüş süreci içerisinde. Burada amacımız fikir beyan edip insanları bilgilendirmek blog sayfamızı takip edin faydalı bilgilerden istifade edin. Bu aşamada güneş gözlüğü zararlı uv ışınlarında gözlerinizi koruyacak ve hayata daha sağlıklı bakmanıza yardımcı olacaktır.


Hermoda Gözlük.

28/05/2020

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.